Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/materka/public_html/ingatlanlesen.hu/index.php on line 202
8 tipp a sikeres eladáshoz

8 tipp a sikeres eladáshoz

Egy lakásba belépve fontos, hogy milyen az első benyomásunk az adott környezetről. Különösen fontos ez akkor, amikor lakást vásárolnánk. Ha a megtekinteni kívánt lakásban káosz, rendetlenség, esetleg bűz fogad, hiába vannak a lakásnak jó adottságai, már nem is látunk mást, csak azt, ami negatívan hatott ránk. Éppen ezért, ha eladni kívánunk egy lakást, fontos, hogy az, minél rendezettebb, barátságosabb benyomást keltsen. Mit kell ehhez tennie? Íme 8 tipp:

1. Takarítson ki!

Rakja el a feleslegesen elől lévő dolgait, rakjon rendet a szabadon álló polcokon, felületeken. Ágyazzon be, igazítsa meg a szőnyegeket és a többi lakástextilt. Mosogasson el és rakja a helyükre a tiszta edényeket. Porszívózzon ki és valami kellemes illatú felmosóval mossa fel a padlót. Az ablakokat, tükröket is tisztítsa meg. A fürdőszoba is csillogjon, a Wc kagyló is legyen tiszta, a fedelét pedig hajtsa le. A lakásban tiszta levegő legyen, ne legyen ételszag, dohányszag, illetve ne használjon semmilyen levegőillatosítót (hisz nem biztos, hogy a belépőknek tetszene).

rendrend

fotó: freerangestock.com

2. Legyen rend mindenhol!

Ha családi házat értékesítene, nem csak a házban hanem kint is legyen rend. Tegye el a gyermek játékait, valamint ne legyenek  szétszórva egyéb tárgyak (lavór, vödör, szerszámok). Seperje le a járdát, nyírja le a füvet (télen a havat takarítsa el). Érdemes néhány cserép virágot elhelyeznie, barátságosabbá teszi a környezetet.

3. Javítsa ki az apró hibákat, vagy javíttassa meg!

Egy lakásban, házon mindig van valami kis javítani való. Ezeket érdemes helyrehozni. Ne legyen leváló tapéta, falból kilógó villanyvezeték, törött csempe, kiégett villany, kiálló parketta. Az ablakokat lehessen kinyitni, a redőnyt lehessen lehúzni. Az ajtók ne nyikorogjanak és be lehessen zárni azokat.

4. A bejárati ajtó és kapu

Az ajtó, amin majdani vásárlónk belép, legyen hívogató, ne legyen kopott, rozsdás, nyikorgó. Javítsuk ki, fessük le! Legyen lábtörlőnk, az ajtón lehet valamilyen szép, évszaknak megfelelő ajtódísz is. Az ajtó elé tehetünk cserepes növényeket is. Működjön a csengőnk, valamint legyen kint a házszám és a nevünk, jól olvashatóan.

5. Tájékoztasson

A minél részletesebb tájékoztatás szinte elengedhetetlen. Mondjuk el a lakás / ház előnyeit és ne tagadjuk a hátrányait sem! Emeljük ki, hogyha vannak különlegességei, pl. a nagyon alacsony rezsiköltség. Jó, ha van egy pontos alaprajzunk, vagy legalább meg tudjuk mondani, hogy melyik helyiség hány négyzetméteres. A beszélgetés során legyen tárgyilagos és határozott. Csak a valóságot mondja, ne túlozzon.

6. Süssön süteményt

A sütemény illata mindig az otthon érzését idézi fel. Éppen ezért egy pozitív benyomást kelt a vevőjelöltekben.

7. Zárja el a háziállatokat

Nem mindenki szereti az állatokat, ezért kis kedvenceinket, ha csak lehet zárjuk be. A lakásban tartott kutyát ilyenkor érdemes valakire rábízni, hogy vigye le sétálni. Kisebb állatoknak szaga van, ezért alaposan szellőztessünk ki.

8. Helyezze biztonságba az értékeit

Szép dolog a bizalom, de ebben az esetben az még nincs, hiszen idegen személyek fognak a lakásunkban érkezni. Ezért ne hagyjon elől értéket, pénzt, ékszert. Kézitáskáját tegye olyan helyre, ahol biztosan nem láthatják, nem vehetik el. Jó, ha legalább ketten vannak, akik bemutatják az ingatlant, így mindig van, aki tud figyelni.

Sikeres értékesítést kívánunk!

Olvassa el ezt a cikket is: Eladná az ingatlanát? Erre figyeljen!

 

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!

Belépés

Ingatlanközvetítőknek