8+1 tipp családi ház vásárlásához

Családi ház vásárlásCsaládi házat vásárolni nem egyszerű feladat. Azalatt a pár látogatás alatt, amíg végül eldönti az ember, hogy megveszi az adott házat, bizony nem mindig derül fény minden hibára. Sokszor ezeket a hibákat maga a tulajdonos sem ismeri, ezért felvilágosítani sem tud bennünket azokról. Rövid cikkünkben néhány olyan ötletet adunk, amelyre érdemes figyelni, megnézni.
Tovább a teljes cikkhez

8 tipp a sikeres eladáshoz

8 tipp a sikeres eladáshozEgy lakásba belépve fontos, hogy milyen az első benyomásunk az adott környezetről. Különösen fontos ez akkor, amikor lakást vásárolnánk. Ha a megtekinteni kívánt lakásban káosz, rendetlenség, esetleg bűz fogad, hiába vannak a lakásnak jó adottságai, már nem is látunk mást, csak azt, ami negatívan hatott ránk. Éppen ezért, ha eladni kívánunk egy lakást, fontos, hogy az, minél rendezettebb, barátságosabb benyomást keltsen. Mit kell ehhez tennie?


Tovább a teljes cikkhez

Eladná az ingatlanát? Erre figyeljen!

Eladná az ingatlanát? Erre figyeljen!Amikor döntés születik arról, hogy értékesíteni kívánja otthonát, vagy más ingatlanát, érdemes néhány dologra odafigyelnie a sikeres eladás érdekében. Egy korábbi cikkünkben már ötleteket adtunk arra vonatkozóan, hogy hogyan segítheti elő az eladást a rendrakással, az apróbb hibák kijavításával stb. Most néhány dologra szeretnénk még felhívni a figyelmét.


Tovább a teljes cikkhez

Amit az ingatlan bérlésről tudni érdemes

AlbérletTöbbféle oka is lehet annak, hogy elsősorban nem vásárolni, hanem bérelni szeretnénk egy ingatlant. Az októl függően lehet, hogy csak rövidebb távra, de lehet, hogy több évre is szeretnénk egy olyan albérletet találni, amelyik az elkövetkezendő időben otthonunk lehet. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és ne érjenek kellemetlen meglepetések, érdemes több dologra is odafigyelni.Tovább a teljes cikkhez

Garázs adózás - kinek és mennyit kell fizetni?

Garázs adózásA gépjármű tárolók után már 1990. óta kell helyi adót fizetni, mégis mai napig sokan nem is tudnak róla. Pedig a mulasztásnak súlyos ára van, ha az adóhatóság maga tárja fel a mulasztás tényét. Röviden és közérthetően az alábbiakban összefoglalom, mit is kell erről az adónemről tudni.Tovább a teljes cikkhez

Ingatlanvásárlás esetén fizetendő illeték 2014


Ingatlanvásárlás illetékeFantasztikus érzés, amikor végre megtaláljuk azt az otthont, amit végül meg is vásárolunk. Izgatottan készülünk a költözésre, rengeteg az intézni és nem utolsósorban a fizetnivaló. Már a vásárlás folyamán is sok költséggel kell számolni (vételár, ügyvédi, közjegyzői díjak, banki költségek stb.), a felújítás is sokba kerül, de még hátravan egy olyan költség, amit már a vásárlás előtt is jó, ha tudunk, és számítunk rá.


Tovább a teljes cikkhez

Ingatlanközvetítés és ami mögötte van

IngatlanközvetítőAz ingatlanközvetítőkről mondanak jót, mondanak rosszat. Ez függ attól, hogy kinek, milyen tapasztalata van, milyen érzések kapcsolódnak hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy eladják maguk az otthonukat, sokan pedig inkább igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Mit takar az ingatlanközvetítés és milyen munkát is kell végezni a sikeres eladáshoz, most cikkünkből megtudhatja.
Tovább a teljes cikkhez

Energetizáló színek otthonunkban

A színek meghatározzák az életünket. Jókedvre deríthetnek, vagy éppen szomorúvá is tehetnek. Azt, hogy milyen színeket viszünk bele az otthonunkba legtöbbször magunk döntjük el. Ez lehet hosszas töprengés vagy akár egy pillanatnyi hangulat eredménye. Minden szín különböző hangulatot csempészhet be a lakásunkba, és különbözőképpen hathat az életünkre. Mostani cikkünkben az energetizáló színekről írtunk.
Tovább a teljes cikkhez

Belépés

Ingatlanközvetítőknek